Nieuws West-Vlaanderen Rika Coppens (CEO House of HR) opgenomen in lijst van machtigste vrouwen in de wereld van de HR

Rika Coppens (CEO House of HR) opgenomen in lijst van machtigste vrouwen in de wereld van de HR

Rika Coppens (CEO House of HR) opgenomen in lijst van machtigste vrouwen in de wereld van de HR

ROESELARE – Rika Coppens, CEO van de van origine West-Vlaamse HR-dienstverleningsgroep House of HR, behoort wereldwijd tot de 50 belangrijkste vrouwen in de wereld van de human resources. Dat heeft ‘Staffing Industry International’ zopas bekendgemaakt. Ze is de enige Belgische in de lijst. House of HR is ook het enige Belgische bedrijf. Rika Coppens, die werkt vanuit Roeselare, leidt House of HR sinds 2017.

House of HR is een leidinggevende internationale dienstengroep in de wereld van de human resources. Het is de holding boven 9 operationele bedrijven die samen 38 merken vertegenwoordigen, waarvan Accent het meest bekend is in onze contreien. De negen bedrijven samen hebben  meer dan 590 kantoren, gespreid over 10 landen, en bezorgden in 2019 met hun 3.400 medewerkers jobs aan meer dan 47.000 mensen. House of HR is van oorsprong West-Vlaams en heeft zijn hoofdzetel in Roeselare. Het Franse investeringsbedrijf Naxicap is vandaag meerderheidsaandeelhouder, Conny Vandendriessche houdt nog altijd een minderheidsparticipatie aan. De omzet van House of HR bedroeg in 2019 liefst 1,8 miljard euro.

Stempel drukken

Elk jaar in november publiceert Staffing Industry Analysts (SIA), een globale kennisverzamelaar in de HR-sector, zijn ‘Global Power 150 – Women in Staffing’ lijst bekend. Rika Coppens krijgt een vermelding in de wereldwijde top-50. Het gaat stuk voor stuk om vrouwen die op een eigen manier een stempel drukken op de HR-wereld.

Rika Coppens, die House of HR leidt als extra muros manager, is blij met deze spectaculaire vermelding, maar blijft nuchter en bescheiden. “Deze lijst is het resultaat van een mathematische berekening, maar als ze ervoor kan zorgen dat ik mee kan helpen om de belangrijke topics op vlak van HR bespreekbaar te maken dan graag. Er is nog veel werk aan de winkel om alle mensen aan de slag te krijgen én te houden, en dat is trouwens een verantwoordelijkheid die bij alle sociale partners ligt.”

foto: House of HR

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio