Daikin by night

Stad Oostende snelt gestrande werknemers van Daikin tegemoet

  • OOSTENDE - Daikin verlengt niet langer 600 tijdelijke contracten. De Stad Oostende richt daarom een taskforce op en zal een brug slaan tussen de tijdelijke werknemers van Daikin en potentiĆ«le werkgevers in de regio. Als actieve bemiddelaar en ondersteuner van de lokale economie, slaat het Economisch Huis Oostende hiervoor de handen in elkaar met de dienst Welzijn van de Stad Oostende en de VDAB. Dit alles in overleg met Daikin dat bevestigt dat de tewerkstelling van de werknemers met een vast contract behouden blijft en dat Oostende een belangrijke site blijft in hun wereldwijde netwerk.

De recente aankondiging van Daikin om geen nieuwe contracten aan te bieden aan de tijdelijke werknemers als gevolg van de dalende vraag naar warmtepompen is uiteraard een zware klap in de eerste plaats voor de getroffen werknemers maar ook voor het bedrijf zelf én voor de Stad.

Burgemeester Bart Tommelein zegt niet bij de pakken te willen blijven zitten: “Toen we dit nieuws vernamen hebben we onmiddellijk een taskforce opgericht", dixit Tommelein. "We willen de werknemers wiens tijdelijk contract niet verlengd werd, zo goed mogelijk begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe job. We doen dat samen met alle spelers in Oostende en ook Daikin zelf - nog steeds de grootste werkgever in onze stad - spant zich hiervoor in.”

Maximaal aan het werk

Het kernteam bestaande uit het Economisch Huis Oostende, de dienst Welzijn van de Stad Oostende Oostende en de VDAB wil in nauw overleg met Daikin en diens vaste HR-partners deze werknemers ondersteunen om hun vaardigheden elders op de arbeidsmarkt in te zetten.
Schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn licht toe: “We hebben steeds goede contacten met Daikin gehad en zijn ook nu in gesprek met hen om de groep van tijdelijke werknemers te kunnen ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging. Op basis van hun vaardigheden, ervaring en ambities proberen we een match te maken met vacatures van werkgevers uit de regio Oostende. Door middel van nauwe samenwerking met de VDAB en de dienst Welzijn van de Stad Oostende en in overleg met Daikin streven we ernaar deze arbeidskrachten maximaal tewerk te stellen en zo een positieve uitkomst te bereiken voor iedereen.”