Nieuws West-Vlaanderen Stefan Tanghe van De Grote Post naar HR-bedrijf Sixie

Stefan Tanghe van De Grote Post naar HR-bedrijf Sixie

Stefan Tanghe van De Grote Post naar HR-bedrijf Sixie

ROESELARE – Stefan Tanghe, die de voorbije tien jaar directeur was van de Oostendse cultuurtempel De Grote Post, heeft een nieuwe job. Hij gaat aan de slag bij de HR-groep Sixie. Sixie zet in op het behouden en overdragen van kennis van 60-plussers via deeltijdse opdrachten, tijdelijke of projectmatige versterking of vervanging.

Sixie brengt ervaring en expertise terug op de arbeidsmarkt. Met Stefan Tanghe, die eind december 2022 afzwaaide als algemeen coördinator van De Grote Post in Oostende, kan Sixie alvast nieuw toptalent ter beschikking stellen voor bedrijven, organisaties of publieke besturen.

“Het initiatief van Elisabeth Meuleman, Axel Ronse en Pieter Marechal om kennis en expertise van 60-plussers niet verloren te laten gaan maar in te zetten op de arbeidsmarkt charmeerde mij meteen enorm”, aldus Tanghe. “Hun benadering, waarbij ze zeer klantgedreven oplossingen zoeken op maat van hun werknemers – hun sixies –  en bedrijven of organisaties die nood hebben aan specifieke kennis en competenties trokken me over de streep. Ik ben graag Sixie ambassadeur en wil via hen aan de slag.”

Stefan Tanghe heeft een indrukwekkend cv. Hij stond aan de wieg van het culturele centrum De Grote Post, dat ondertussen is uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats in Oostende en daarbuiten, met meer dan 1500 activiteiten per jaar. Stefan startte zijn carrière in het bedrijfsleven als zaakvoerder van een Quick restaurant en manager van restohotel Kasteel d’Aertrycke en maakte daarna de overstap naar onder meer Beaufort en Theater aan Zee tot De Grote Post. “Stefan combineert dus een enorme culturele bagage met een grote zakelijke kennis”, heet het bij Sixie.

De hyperdynamische intellectueel Stefan Tanghe is 62 en sinds eind vorig jaar met pensioen. Maar popelt naar eigen zeggen om via Sixie zijn kennis en expertise nog ten dienste te stellen.

foto: Stefan Tanghe (Mediahuis)

Stefan Tanghe : ‘Het initiatief van Elisabeth Meuleman, Axel Ronse en Pieter Marechal om kennis en expertise van 60-plussers niet verloren te laten gaan maar in te zetten op de arbeidsmarkt charmeerde mij meteen enorm. Hun benadering, waarbij ze zeer klant-gedreven oplossingen zoeken op maat van hun werknemers – hun sixies –  en bedrijven of organisaties die nood hebben aan specifieke kennis en competenties trokken me over de streep : ik ben graag Sixie ambassadeur en wil via hen aan de slag.’

Stefan Tanghe is één van de straffe profielen die via Sixie aan de slag willen. Sixie zet in op het behouden en overdragen van kennis van 60-plussers via deeltijdse opdrachten, tijdelijke of projectmatige versterking of vervanging. Wie interesse heeft in de ervaring en kennis van Stefan of andere sixies met straffe profielen neemt contact op kaatje.desmet@sixie.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.