Bel & Bo 23

Bel&Bo Belgische vaandeldrager in Europese top van ‘Great places to work’

DEERLIJK - Bel&Bo, het retailbedrijf van Michel Delfosse, meldt fier dat het de achttiende plaats heeft behaald in de Europese top van 'Great places to work', en dat in de categorie van bedrijven met 500 werknemers of meer. Bij Bel&Bo werken 600 mensen. Het West-Vlaamse bedrijf dat over het hele land actief is, is daarmee het hoogst gerangschikte Belgische bedrijf. "Een prestatie die ons ontzettend fier maakt", zegt Michel Delfosse. "Elke dag proberen wij voor de volle honderd procent om van Belg&Bo een omgeving te maken waar het prettig werken is." 

De organisatie Great Place to Work® gaat elk jaar via een anonieme vragenlijst en audit bij bedrijven zelf op zoek naar de beste werkplekken van België. In maart 2023 prijkte Bel&Bo op de tweede plaats van deze prestigieuze lijst. De medewerkers evalueren de onderneming via een anonieme vragenlijst en delen op deze manier wat ze vinden van het management, de bedrijfscultuur en of het bedrijf een sfeer van vertrouwen creëert. Op alle vlakken kon Bel&Bo een zeer hoge score neerzetten.
Ondanks de fysieke afstand die er is tussen de verschillende werknemers - Bel&Bo telt zo’n 96 winkels verspreid over het hele land - slaagt de onderneming erin om een groot samenhorigheidsgevoel te creëren. "Een warm gevoel en een familiale sfeer: dat is waar we bij Bel&Bo volop voor gaan", zegt CEO Michel Delfosse. "We vinden de mening van alle personeelsleden enorm belangrijk en betrekken ze graag bij alles wat er gebeurt in de onderneming.”

Familiaal gevoel

Bel&Bo zet maximaal in op het creëren van een familiegevoel. “Van collectiebesprekingen, de wekelijkse crossfit op het hoofdkantoor tot de jaarlijkse Fashion Night waarbij we samenkomen, terugblikken en vooruitkijken met alle medewerkers: we willen graag net dat tikje extra doen voor ons personeel.”, vertelt Delfosse.

Als familiebedrijf stelt Bel&Bo naar het zegen van de CEO open communicatie voorop en wil het toegankelijk zijn op alle gebied. Ook het creëren van een veilig kader waar medewerkers op een laagdrempelige en vertrouwelijke manier hun verhaal kunnen doen is voor het bedrijf bijzonder belangrijk.