Nieuws Limburg Ridley snoept contract nationale ploeg af van Merckx

Ridley snoept contract nationale ploeg af van Merckx

Ridley snoept contract nationale ploeg af van Merckx

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) gaat voor vier jaar in zee met racefietsenfabrikant Ridley uit Paal. Het contract met Eddy Merckx Cycles liep dit jaar af en wordt niet verlengd.

jochim_aertsHet contract betekent dat Ridley vanaf 1 januari de exclusieve leverancier wordt voor fietsen voor alle disciplines. “Hier zaten we al lang op te azen,” zegt een trotse ceo Jochim Aerts van Ridley (foto). “Het feit dat wielericoon Eddy Merckx geen banden meer heeft met de fietsenfabrikant met zijn naam, heeft wellicht een rol gespeeld. Bovendien kunnen wij een breder pallet aan fietsen aanbieden, ook voor het tijdrijden, baanrennen, mountainbike en veldrijden.”

Ook buitenlandse fabrikanten waren kandidaat. Voor Ridley betekent het vooral een opsteker voor het imago, ook internationaal. “Dankzij het netwerk van de KBWB kunnen er nu ook internationale deuren voor ons open gaan,” zegt Aerts. Ridley levert onder meer al de fietsen voor het wielerteam Lotto Belisol.

Ridley heeft overigens nog meer goed nieuws gekregen deze week. Het bedrijf behaalde het Europese ESF-label, dat via strenge procedures de kwaliteit van de bedrijfsvoering beoordeelt. Met de erkenning kan Ridley projecten indienen om de (sociale) bedrijfsprocessen te verbeteren en daarvoor de nodige subsidies krijgen.

DC/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.