Zoon van pas gesloten Medibo maakt doorstart

In maart 2011 kondigde de Zweedse groep Arjo-Huntleigh aan dat de productie van medische componenten bij Medibo in Hamont-Achel wordt overgeheveld naar het goedkopere Polen. Zo'n 55 mensen kwamen zonder werk te zitten. Maar oprichter Jos Bollen en zijn zoon Niels, bleven intussen niet bij de pakken zitten, en hebben nu een nieuw bedrijf opgericht. "Nibotechnics gaat van start met een 12-tal voormalige medewerkers van Medibo," zegt Niels Bollen (Ni Bo). "In eerste instantie zullen we onderdelen van medische producten aankopen en produceren voor.... de Arjo-groep. Tevens zal Nibotechnics nog een jaar lang de in België geproduceerde producten voor Polen, in huis zandstralen en poedercoaten. Een activiteit die we ook voor derden zullen uitvoeren."

[caption id="attachment_11000" align="alignleft" width="300" caption="(vlnr) Jos Bollen, Els Claes en Niels Bollen. "][/caption]

De nieuwe onderneming heeft alvast expertise genoeg om ook nieuwe mechanische en elektronische componenten voor de medische sector te ontwikkelen. Daartoe nemen de vroegere stichters en eigenaars van Medibo, Jos Bollen en Els Claes, opnieuw een functie in Nibotechnics op. Zij zullen hun ervaring tevens ter beschikking stellen om bedrijven te helpen die outsourcing van productie willen doen in Azië of Oost-Europa.